Filmatelieret


...først kom Ole, og så kom Line, og så blev der bygget og planlagt... og nu er der købt flere tønderland med flere bygninger tæt ved fjorden, og så så rumsterer  der endnu større planer..!

OLINEGAARDENES WEBSTED

Husmandsstedet 2004

Planer 2008

Pionertiden

Nabolaget

Naturfokus

Visioner

Landskabet!

Indholdsfortegnelse

Driftstrategi 2020

Vanggaard 2019

Aktiviteter

Planer 2018

 

web-maneger er Oles far Lars Jørgen.

larsjorgen@murogrum.dk

Olinegaardene

Hej

“Olinegaardene” er det foreløbige navn til hovedattraktionerne på dette websted! Ole og Line er velkomne til at komme med et bedre forslag.


Historien om gårdene begyndte i 2004 da Ole købte Nordvangen 2, der dengang henstod som en ubeboelig ødegård. Tanken var at skabe et filmatelier og et økologisk landbrug samt fristed for Ole og sønnen Mads, der ellers levede livet i et spændende hus i en baggård inde på Nørrebro.


De to indledte en langstrakt pionertid på weekendbasis i primitive skurvogne på stedet, og her var det så, at Line trådte ind i billedet. Hun kunne lide drengene og var vild med den økologiske idé... den ville hun gerne være med til, og sammen besluttede de sig for at bygge en helt ny gård... og som en begyndelse valgte de at starte med en enkelt længe indeholdende et filmatelier med tilhørende faciliteter.


I 2019 er familien blevet større og består nu også af børnene Eskil og Ellen, hvilket nok i særlig grad bragte familien på den tanke helt at flytte teltpælene til Nordvangen. De havde jo skurvognene og kunne også bo lidt i den nu færdige produktionsbygning medens de arbejdede videre med byggeplanerne for også en lade og et nyt stuehus.


Tja, og der stod de så, da chancen for at købe en nabogård med jord direkte langs kysten ud til Roskilde Fjord opstod. Jamen der ville de jo kunne koble det planlagte landbrug sammen med en idé om at skabe et økologisk fritidscenter hvor travle venner og andre ville kunne komme og dele de store naturherlighedsværdier med dem.


De har derfor lige købt Nordvangen 12... og det er de to tidligere gårde eller nærmere husmandsbrug der nu danner rammen og grundlaget for deres samlede fremtidsplaner. Det er denne historie, om al det der hidtil er sket og sker og hvad familien nu ellers går og drømmer om skal ske, at dette websted handler om.