VELKOMMEN

Ham Selv 1985


BAGGRUND

Ved indledningen til pensionisttilværelsen begyndte jeg så småt en proces med skriverier og funderinger over livet og spørgsmålet om hvad det nu lige var der var sket...! og snart blev det klart, at det var et meget stort spørgsmål at svare på, og arbejdet med at finde svarene udviklede sig til en stadig mere rodet affære og… noget måtte gøres! Noget med at ordne og systematisere ordene, eller at lade det hele ligge.

Det sidste ville jeg være ked af, for jeg var kommet så langt, at jeg nu var opsat på at nå et resultat og, som den første i slægten, at få skrevet nogle alt favnende erindringer og på denne måde måske, at kunne efterlade bare et lille spor efter alle de ældre familiemedlemmer med flere, som jeg har kendt, tillige med mine egne erindringer og lidt om dem der er kommet til efter mig.

Så godt som ingen af forfædrene har nogen sinde efterladt selv den mindste seddel og dog… blandt min mors efterladte ting fandt jeg nogle breve både fra hende og hendes søskende og mine bedsteforældre, så lidt har jeg da haft at tygge på, og herunder i særlig grad et skrift skrevet af min bedstefars yngre søster Sørine under titlen "Til Mine Børn", hvor hun beskriver barndommen og familiens situation omkring moderen
Anne Maries død i 1898.

Noget jeg gerne ville have set og læst er noget om hvad de forskellige forfædre ellers har gået og tænkt på i hverdagen medens de var her… eller bare lidt om hvad de havde lavet af spændende ting, for ikke bare at nævne de helt almindeligste daglige rutiner og hændelser, som hvad man spiste, arbejdede med og den slags. Men ak, den slags viden er bare forsvundet i glemsel, så der tilbage kun er fødsels- og dødsdatoer tilbage i kirkebøgerne… Ærgerligt.

Så var det, at tanken om selv at skrive noget ned trængte sig på, og alt skal jo have en begyndelse og som tænkt så gjort... blot var det chokerende at konstatere at jeg hele tiden havnede i det rene rod, uden hverken hoved eller hale i de flyvske nedskrivninger.

Løsningen blev at lave en strategi eller en drejebog, hvorfra jeg har hentet denne indledning og hvorfra jeg også har hovedgrebet til hjemmesidens struktur og emnevalg. Strukturen er bygget op så jeg i tilfældig rækkefølge kan indsættemine betragtninger og billeder som pynten på et juletræ, og temaerne er Slægten, Familien, Selvbiografien, Passionerne og Projekterne plus Det Løse.


...du er netop landet der hvor jeg tumler med alt det jeg interesserer mig for,

lige fra verdenssituationen til mig selv... eller måske er det omvendt!

@


Webstedets

overordnede genveje

 

Stamtræ../Kongestamtavlen/StamtavleIntro.html../Portrt/Intro.htmlshapeimage_19_link_0


Til 
Ever Web fra iWebhttp://larsjorgen.dk/1-introduktion/index.html